Etusivu > Muissa maailmoissa > Kädestä pitäen

Kädestä pitäen

kesäkuu 23, 2007 Jätä kommentti Go to comments

Virtuaalikommunikaatio ja uusi media eroavat vanhoista viestinväylistä eräällä tärkeällä tavalla: yleensä kukaan ei ole kädestä pitäen opettamassa sen käyttöä. Jo nuorina opimme, minkälaisissa lehdissä olevaan tietoon kannattaa suhtautua varauksellisesti, ja ymmärrämme, että ehkä yhden sanomalehden pääkirjoituksessaan esittämä näkemys ei ole se ainoa oikea.

Netissä sen sijaan nämä nykyiset aikuiset oppivat liikkumaan yleensä itsekseen; ehkä joku on joskus näyttänyt, että tässä on linkki, klikkaa siitä, ja tässä on google. Ei siis ihme, että uusi viestintä hämmentää ja pelottaakin; kuka hyvänsä kun voi kirjoittaa Wikipediaan mitä tahansa eikä ole itsestään selvää, miten artikkelin luotettavuutta voi arvioida. Arkielämässä sivistyneesti käyttäytyvä ja koulutettu henkilö tekee itsestään helposti hölmön ensiesiintymisissään verkon keskustelupalstoilla tai Second Lifessa, kun ei ole alakoulussa opetettu hyviä nettikäytöstapoja.

Koko maailmaa emme voi parantaa, mutta ehkä voimme olla edes hiukan avuksi virtuaalijalkojaan ja – ääntään etsiville suomalaisille.

Mainokset
Kategoriat:Muissa maailmoissa
  1. Ei kommentteja.
  1. kesäkuu 23, 2007 8:57 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: