Etusivu > SL alkeet > Ruohonjuuri & Rautalanka 001: Kameran käyttö

Ruohonjuuri & Rautalanka 001: Kameran käyttö

kesäkuu 25, 2007 Jätä kommentti Go to comments

Ensimmäinen asia, mitä uudesta avataristaan näkee kun se materialisoituu orientaatiosaarelle on selkä. Jos hommat toimii edes suurin piirtein, selkään saattaa olla liitettynä pää ja jalat ja kädetkin, ja pään yläpuolella kelluu nimikyltti.

Ja tämä näkymä jää helposti pidemmäksi aikaa ainoaksi näkymäksi avatariin, ennenkuin oppii ohjaamaan kameraa (eli näkymää SL:iin). Omaa naamaa kuitenkin mielellään katsoisi myös edestäpäin, ja kameraa liikuttamalla voi tehdä monia muitakin näppäryyksiä – eli, tässä opastusvideo aiheesta:

Muutamia lisähuomioita:

  • Läppärin tatti/touchpad-hiirien käyttö on usein hankalaa tässä tarkoituksessa; hiirettömille pelastuksen tuo View-valikosta löytyvä ”show camera controls”, joka tuo ruudulle pienen ikkunan jonka nuolia klikkaamalla kameraa saa kääntymään ympäristössä.
  • Kameraa kannattaa opetella käyttämään sujuvasti – ei tarvitse liikutella avataria niin paljon ahtaissa paikoissa jos voi siirtää kameranäkymänsä kohteen lähelle.
  • Huomatkaa myös, että kameranäkymän mukana siirtyy myös audio; tätä voi käyttää hyväkseen kuunnellakseen kaukana olevia kohteita, joiden äänet eivät kuulu avatarin fyysiseen sijaintipaikkaan saakka. (Kun puheääni joskus lopulta tulee SL:iin, kameran avulla voi kohdistaa kuuntelunsa tiettyyn avatariin ja näin kyetä erottelemaan toisistaan useita samanaikaisia puhujia.)

Noin. Seuraavaksi otetaan käsittelyyn laatikot – miten niitä avataan ja sisältöä käsitellään:)

Mainokset
Kategoriat:SL alkeet
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: