Etusivu > SL alkeet > Ruohonjuuri & Rautalanka 002: Avatarin ulkomuodon muokkaus

Ruohonjuuri & Rautalanka 002: Avatarin ulkomuodon muokkaus

heinäkuu 9, 2007 Jätä kommentti Go to comments

Noniin, kun edellisessä videotutoriaalissa opittiin miten omaa avatariaan voi katsoa eri puolilta ja bonusraidalla opeteltiin ostamaan tukkaa, nyt voisi olla hyvä hetki vilkaista, miten sitä avataria ylipäätään muokataan. Tässä Torley Lindenin hyperpositiivinen opetusvideo aiheesta 🙂

Muutama lisähuomio taas:

 • Videossa Torley näyttää, miten prim-hiusten tai yksittäisen hiussuortuvan väriä voi muuttaa. Tämä toimii vain, jos sinulla on oikeudet hiusten tekstuurin muuttamiseen. Tätä ei lainkaan ole aina sallittu kaupasta ostettujen hiusten kanssa.
 • Samalla tavalla, kuin Torley muuttaa sen yksittäisen hiussuortuvan väriä, myös sen paikkaa ja kokoa voi muuttaa (olettaen, että on oikeudet näihin muutoksiin; yleensä hyvät hiusmaakarit antavat luvan tähän niin että kiehkurat saa hyvin aseteltua päähän). Eli:
  • Tee kopio hiuksista ennenkuin alat muokkaamaan sitä! Eli, inventoryssa oikealla hiirennapilla klikataan hiusobjektin nimeä ja valitaan ”Copy”; sitten haluamassasi kansiossa oikealla hiirennapilla klik ja ”Paste”. Näin sinulla on alkuperäinen hiusmalli tallella, johon voit palata jos muokkausharjoitukset aikaansaavat mallin ”harakanpesä”.
  • Oikealla hiirennapilla klikataan päässä olevaa tukkaa
  • Aukeavasta edit-ikkunasta valitaan ruksilaatikko ”Edit linked parts” (jolloin voit muokata groupattuja objekteja yksittäin)
  • klikkaa hiussuortuvaa, jota haluat siirtää (sen ääriviivat näkyvät nyt sinisinä)
  • Jos olet objektien siirtämismoodissa, sinireunaisen hiussuortuvan keskeltä sojottaa erivärisiä nuolia X, Y ja Z-suuntiin. Näitä nuolia vetämällä voit siirtää hiusta. Jos haluat muuttaa suortuvan kokoa, valitse Edit-ikkunasta ”Stretch”.
  • Muutoksia ei tarvitse ”tallettaa”, ne ovat pysyviä saman tien kun niitä teet. Onneksi on olemassa (melko rajallinen) undo-historia, jolla pääset perumaan muutoksia (ctrl-Z tai päävalikoista Edit -> undo).
 • Muokkausoperaatioissa on suureksi avuksi, jos kameran käyttö onnistuu ilman suuria vaikeuksia! 🙂
 • Edit-moodista pääsee pois escape-napilla tai sulkemalla Edit-ikkunan (oikean yläkulman ruksi).
Mainokset
Kategoriat:SL alkeet
 1. Ei kommentteja.
 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: