Etusivu > Podcast-jaksot, Raha & Talous > Sula Pinta podcast #005: Virtuaaliraha ei haise

Sula Pinta podcast #005: Virtuaaliraha ei haise

Rahasaarella tienaa istumallaMuissa maailmoissa monia motivoi raha – joko pelin hengessä huvikseen taikka tosi tienestit mielessä. Tässä jaksossa pohdimme rahan ja talouden roolia muissa maailmoissa niin yksittäisen yksityishenkilön kuin tosimaailman yritystenkin kannalta.

Lataa / kuuntele jakso Archive.orgissa: Sula Pinta podcast #005: Virtuaaliraha ei haise

Tilaa podcast

Keskustelussa mainittuja artikkeleita

Michael Rymaszewski, 2007: Second Life, The Official Guide (Amazon.co.uk)

Wikipedia, muita maailmoja:

sulapinta-_-5_001.jpgMuuta mainittua

 • CareerBuilder tarjoaa SL-työnvälitystä
 • Second lifessa on kesakuun statistiikan mukaan premium-accountteja (eli siis maanomistusoikeuksellisia) vajaa sata tuhatta (mainitsemani 40000 oli jostain puolen vuoden takaa…) Statit on nahtavissa Google Docs-muodossa taalla.
 • Japanin vaalikampanjoinnista kun oli puhetta, niin nappasin heti jakson jalkeen kotinurkillani taman kuvan ahkerista vaalityolaisista. Tukiryhmalaiset kulkevat pitkin pikkukujia ja lausuvat yhteen aaneen ehdokkaansa nimea ja tunnuslauseita.

Uusia virtuaalimaailmoja:

Erityispahoittelut avatareille Dystopia Writer (kuvassa punkkaritukkaisena) ja HiskiBoy Jewell (IMAX-t-paidassa), jotka jätimme tylysti juomaan kahvia keskenään kun vetäydyimme höpisemään jaksoa läpi. Tarkoitus on siirtää Kievarin Virallinen Aukioloaika sellaiseen hetkeen, jolloin emme ole vetämässä showta…

Ensi lauantaina siis ei ole Sula Pinta – podcastia tiedossa kun Yoe on off-grid koko viikon.

Ja loppukevennykseksi mainittu Robbie Dingon machinima-video ”Better Life”:

Mainokset
 1. heinäkuu 22, 2007 7:20 pm

  Hyvä jakso, Yoe paljastuu aina vaan kovemmaksi virtuaalimaailma-ekspertiksi.

  Sitten toivottuja risuja: laittakaa tärkeät tiedot shownoteseihin varsinkin niitä varten, jotka eivät jaksa kuunnella koko jaksoa, mutta haluavat pysyä sula pinta kartalla, esim. siis tiedot tuotantokausista ja yleisökeskusteluista sun muut.

  Hyviä linkkejä tähän talousosioon ovat:
  Tokion piiri (harmi vaan, blogi on hiljentynyt)
  http://blogit.digitoday.fi/tokio/

  Virtual Economy Research Network (HIITin porukan blogi)
  http://virtual-economy.org/

  Vili Lehdonvirta olisi muuten hyvä vieras Sulaan pintaan.

 2. heinäkuu 22, 2007 9:25 pm

  Hyvä pointti, Tero, laitetaan heti kun lyödään lukkoon asioita – mutta tosiaan se tiedetään että ensi lauantaina EI tule lähetystä eikä ole vastaanottoa Kievarissa, Yoe sukeltaa.

  Lisäksi näin alustavaksi tiedoksi että ensimmäisen tuotantokauden kestoa ei olla vielä päätetty, se voi olla 10, 11 tai 12 jaksoa, mutta aikomus olisi joka tapauksessa pitää jakso #008 suurena yleisökeskusteluna lauantaina 18.8. klo 10.

 3. Iia Oh
  heinäkuu 24, 2007 8:59 am

  Kiitos mielenkiintoisista podcasteista ja blogista! Asiaa tulee niin paljon ettei tällainen newbie pysty kaikkea sisäistämään vaikka yritän sitä ihan työajankin puitteissa 🙂

  Lauantaitapaamisiinkaan en ole päässyt sillä viikonloput on pyhitetty sukeltamiselle Suomen vesissä (Mukavaa sukellusreissua Yoelle!)

  Tavoitteena olisi hankkia tutkimusmielessä omaa/vuokramaata Second Lifesta. Sopivan paikan löytäminen on kuitenkin hankalaa. Olisiko teillä vinkkejä mistä/miten myytävää/vuokrattavaa maata kannattaa etsiä?

 4. heinäkuu 26, 2007 5:58 am

  Iia Oh, kiva kun olet ollut kuulolla, vaikket Kievariin ole lauantaina päässytkään. Saako udella, millaisista lähtökohdista työajan puitteissa olet asian perehtymässä?

  Yoe osaa varmasti kommentoida noita maanvuokrausasioita, itse olen maaton ja suruton Toismaailman asukki 🙂

 5. iia oh
  heinäkuu 27, 2007 10:26 am

  Odottelen siis Yoen pinnalle palaamista 😉

  Tavoitteena olisi syksyn aikana tutkailla ns diginatiivien sosiaaliseen (3d) mediaan liittyviä kokemuksia ja käyttäjätarpeita. Taustatyönä tutustun 3d-virtuaalimaailmoiden syntyhistoriaan ja siihen miten erilaiset yritykset ja organisaatiot tällä hetkellä hyödyntävät SLn kaltaisia ympäristöjä. Lisäksi yritän jollain tasolla ymmärtää miltä ”sosiaalisten virtuaalisten tilojen” tulevaisuus näyttää.

  Eli laaja kokonaisuus pikaisen pintapuolisesti tarkasteltuna – toiveissa on kyllä joku päivä päästä syventymään jatko-opintojen muodossa tarkemmin rajattuun virtuaalisen ja fyysisen rajan kadottavaan aiheeseen.

 6. heinäkuu 28, 2007 10:16 am

  Mielenkiintoinen tutkimusalue ja mielenkiintoisia linkkejä sulla tuolla. Odotan innolla ajatusten vaihtoa, näkymisiin kuulumisiin näissä muissa maailmoissa siis!! Jos käytät del.icio.usia, niin meille voi tosi mielellään laittaa linkkejä for:Tuija tai for:marylkayoe – tägeillä.

 7. Kalatalous-Jussi
  heinäkuu 31, 2007 6:12 pm

  Kiitän suuresti loistavasta podcastista. Pääsin mukaan oikeastaan vasta tähän jaksoon, mutta aikaisemmatkin ovat menossa kuunteluun. Asia on riittävän painavaa, silti sopivan helposti pureskeltavassa muodossa. Uusi vakiokuuntelija siis ilmottautuu.

 8. Sixx Nishi
  elokuu 8, 2007 4:35 pm

  Tulee aika myöhään tämä ilmoitus, mutta olettehan huomanneet että YLE:ltä tulee tänään seuraava ohjelma:

  YLE TV1:
  21.40 Ulkolinja: Toinen elämä

  Second Life on virtuaalimaailma Internetissä jossa voit valita itsellesi mieluisan hahmon, ostaa itsellesi vaikka talon ja elää sitä toisenlaista elämää. Siellä voi ostaa ja myydä ja jopa tienata rahaa.

 9. elokuu 8, 2007 7:36 pm

  Sixx Nishi, kiitos kommentin lähettämisestä. En tiedä ehtikö siitä kellekään muulle olla apua, kun piipahdin meilin äärellä vain 10 minuuttia ennen ohjelman alkua ja huomasin kommentin wordpressin moderointijonossa ja julkaisin sen, mutta itse en olisi tuota ohjelmaa muuten hoksannut. Suurkiitos siis!

  Samaan aikaan toisaalla Hessuj oli vinkannut asiasta Sula Pinta – jaikukanavalla. Kiitos Hessulle myös! Hienoa että meillä on monta viestintävälinettä käytössämme.

 10. lokakuu 30, 2007 10:46 am

  Tero: >Vili Lehdonvirta olisi muuten hyvä vieras Sulaan pintaan

  Laitan tämän ketjun perään vielä linkin Lehdonvirran kanssa tehtyyn haastatteluun https://sulapinta.wordpress.com/2007/09/12/virtuaalisen-kuluttamisen-tutkija-vili-lehdonvirta/

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: