Etusivu > Mediassa, Raha & Talous, SL alkeet, Uutiset > Sulapinta podcast #006: Ääntä peliin

Sulapinta podcast #006: Ääntä peliin

SL:n ääni-integrointi viimein tapahtui, kansan reaktiot kahtiajakautuneita. (Linden Lab:in viralllinen FAQ aiheesta)

Oxygen Rich hankki itselleen vuokrakämpän Maar Auerin naapurista, Nerdagara Falls-kylästä (SLURL). Natalia Zelmanovin ohjeet aloittelevalle kiinteistönhankkijalle saattaa olla hyödyksi: osa 1, osa 2. SL Land List-sivusto tarjoaa SL:n sisäistä hakutoimintoa paremmin mahdollisuuksia unelmatontin hakuun.

coldwell-banker-talo_001.jpgColdwell Banker– kiinteistöfirma on laajentanut toimintaansa SL:iin; tarjolla on paitsi talonetsintäapua ja ilmaisia virtuaalihuonekaluja myös mahdollisuus tutustua firman huippukohteiden virtuaalimalleihin. (Yoe kävi katsomassa 3 miljoonan jenkkitaalan omakotitaloa, muttei halunnut silti ostaa sitä. SLURL)

Esimerkki japanilaisen uusrakennuskerrostalon ”mallihuoneista” – webbisivulla on toki vain valokuvia, mutta näihin kaikkiin huoneisiin pääsee tutustumaan yleensä rakennustyömaan kupeeseen pystytettyihin mallihuoneistoihin.

 • Reaaliaikainen HKL:n bussien sijainti Google-kartalla – ja Yoe addiktoitui saman tien.
 • Second Lifen kartalle tuli uuden mantereen verran lisää maata, ja tonttihinnat laskivat
 • Linden Lab myös kielsi kokonaan uhkapelaamisen SL:ssa (aikaisemmin vain kasinotoiminnan mainostaminen oli kiellettyä). Myös vedonlyönti meni nou-nou-listalle
 • Osittain tästä syystä Ginko Financials-pankki joutui ongelmiin, kun asiakkaat alkoivat paniikinomaisesti nostaa säästöjään tileiltään.
  • Luvattua talousstatistiikkaa: Ginkon kassaan on talletettuna 18 000 tilille yhteensä noin 192 miljoonaa L$ eli n. 720 000 USD. Koko Second Lifessä liikkeellä oleva lindendollarimäärä on virallisten vebbisivujen mukaan 2,6 miljardia L$ eli noin 9.8 miljoonaaUSD.
  • Joku joka ymmärtää talouden päälle enemmän osaa varmaan kommentoida näitä lukujen merkitystä paremmin, ja suhteuttaa siihen 1.2 – 1.5 miljoonaan jenkkitaalaan jota avatarit päivittäin kuluttaa SL:ssa.
  • Bonusnote: taloustutkimuskeskus Ludvig von Mises:in sivuilla pohditaan, onko SL:n talous ajautumassa romahdukseen.sulapinta_6_001.jpg

Taloustoimijoita:

Kaikkea tätä tarkkailemaan tarvittaisiin kunnollinen taloustoimintaa ohjaileva elin. Cornell-yliopiston tutkija tarjoutuu laittamaan opiskelijansa töihin.

SL on ollut viime aikoina taas valtamediauutisissa; aiheina a) SL:ssa ei ole ketään ja se on tyhjä tai sitten ei ja b) SL:ssa on terroristeja ja avatareja kuolee pommi-iskuissa. Jälkimmäinen uutinen on pyörinyt pinnan alla jo joitain kuukausia, mutta sen nosti taas pinnalle äskettäin The Australian ja sen perässä ilmeisesti sitten monet muutkin, kuten Helsingin Sanomat (vaatii rekisteröitymisen).

1001120254_825644e5da_o.jpg William Gibson kävi SL:ssä, Tero Heiskanen aka Dystopia Writer kävi paikan päällä ja kertoo fiiliksistään. Aiheesta pidempi artikkeli Times Online:ssa, ja herra Gibson pohtii asiaa myös omassa blogissaan.

Kiinassa nettipelioperaattoreita on varoitettu, kun eivät ole kunnolla noudattaneet nettiaddiktionvastaisia lakeja ja rajoittaneet käyttäjiensä peliaikaa max. 3-5h / vrk.

Muissa maailmoissa: MindArk (Entropia Universen isäntäfirma) osti CryEngine2-pelimoottorin, Kaneva ja There.com profiloituvat ”3D-chateiksi” virtuaalimaailmoiden sijaan (via MindBlizzard)

Multiverse Network Inc. julkisti 1.0-version Virtual World Development platformista eli alustasta, jolle yksityiset tahot voivat rakentaa virtuaali(peli)maailmoja; näihin maailmoihin sitten yleisö pääsee sisään käyttämällä yhteistä Multiverse World Browseria. Alkuun on tarjolla jo muutamia demopelejä, kuten ”Dark Horizons” ja ”Forgotten Legends” – jäämme odottamaan innolla ensimmäisiä suomalaisia nettipelejä 🙂

Saksalaisen Metaversum-yrityksen Twinity-virtuaalimaailma buuttaa pian; ”mashup for virtual and real life, where alternate reality games will thrive” – ja tarkoituksena on, että 2D-webin kanssa voisi saumattomasti kommunikoida virtuaalimaailman sisältä. Esineitä voi luoda, mutta maailman ulkopuolella käyttäen kaupallisia ohjelmistoja; näin arvellaan että maailma ei täyty turhista kuutioista. Lisäksi: mitään et saa myydä, ennenkuin joku lautakunta tarkastaa tuotteen laillisuuden. Kuulostaa hyvältä turvallisuudesta ja DRM:stä huolehtijoille, mutta mitä tämä tekee luovuudelle?

Tulevaa: Warner Ellis kirjansigneerausreissulla SL:ssa 9.8; Ebury Publishing – julkaisija järjestää SL:ssä bisneksenkehityskilpailun. Jos sinulla on mainio liikeidea, ilmoittaudu ”Diili”-tyyppiseen virtual reality show:iin syyskuun 2. päivään mennessä:)

sulapinta-aug04_001.jpgKievarin kantokykytesti ensi lauantaina! Kaikki kynnelle kykenevät, herätkää ensi lauantaina (11.8.) aamutuimaan ja tulkaa testaamaan, miten Kievari kestää lukuisia ääntä käyttäviä avatareja samassa tilassa. Tämä koe olisi suureksi hyödyksi Kievarin jatkokehittämisen kannalta. Tänä lauantai-aamuna meitä oli piristämässä Salla Helgerud, jonka kanssa tuolla ylempänä olevassa kuvassa juomme vihreää teetä ja tässä alemmassa Salla ottaa rennosti sillä välin kun me höpisemme virtuaalikiinteistökaupoista.

SL:iin on nyt myös perustettu Sula Pinta – ryhmä, johon voi liittyä ilmaiseksi. (Search – ikkunasta Groups-välilehden hakukenttään kun kirjoittaa ”sula” niin ryhmä löytyy. Ikkunan oikealla puolella on ”Join (L$0)” – nappi, jota painamalla pääset jäseneksi.) Yoe ilmoitti Kievarin nyt myös SL:n ”keltaisille sivuille” eli se löytyy nyt myös Search / Places – osastosta hakusanalla ”kievari”.

Ja muistakaa, että 18.8. haluttaisiin pitää skype-yleisökeskustelu, jossa voitaisiin vetää yhteen tässä kesän aikana syntyneitä ideoita, ajatuksia ja mielipiteitä. 🙂

Mainokset
 1. elokuu 6, 2007 9:27 am

  Hienoa, teiltäkin alkaa tulla hulvatonta ideointia! 🙂 Mukavaa ja informatiivista kuunneltavaa oli jälleen. Harmi vain, etten itse pääse testaamaan käsiteltyjä juttuja paikan päälle SL:iin, mutta siitäkin huolimatta aion jatkaa SulaPintan (vai Sulan Pinnan vai Sula Pinnan)(tai SuPin?) kuuntelua. Rokrok!

  p.s. Virtuaaliasuntomessut on muuten loistava idea!

 2. Kalatalous-Jussi
  elokuu 9, 2007 3:18 am

  Nyt on sitten Jussikin käynyt tarkastelemassa tavernaa. Pitääpä yrittää joku kerta paikalle sellaiseen vuorokaudenaikaan, että joku muukin siellä olisi…

 3. iia oh
  elokuu 9, 2007 4:16 pm

  Apuva. Haluaisin liittyä SL:n Sula Pinta -ryhmään mutta “Join (L$0)” -nappi on kateissa. Pitäisikö sen löytyä hakuikkunan sisältä vai jostain muualta ruudun oikeasta laidasta?

 4. Yoe
  elokuu 11, 2007 4:01 am

  Iia, hah, olin unohtanut laittaa ryhmän vapaasti liityttäväksi. Nyt pitäis olla nappikin näkyvillä 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: