Etusivu > Mediassa, Muissa maailmoissa, Podcast-jaksot > Sula Pinta podcast #007: Virtuaalimaailmat valtavirtaistuvat

Sula Pinta podcast #007: Virtuaalimaailmat valtavirtaistuvat

Virtuaalimaailmat ovat olleet näkyvästi esillä mediassa kuluneen viikon aikana. Puhujainkulman nörtit lämpenevät Second Lifelle puheominaisuuden vuoksi, YLEn TV1:n esittämä australialaisdokumentti valotti Second Lifea monipuolisesti, New York Timesin koti ja puutarha – näkökulmainen juttu puhutteli himosisustajaa ja Australian versio Cosmopolitanista tarjoaa lukijoilleen eroottisia tarinoita SL-avatarien kertomina (linkin takana Tateru Ninon juttu, SFW ;). Sky News jakaa Second Lifen toimituksessaan (SLurl) ilmaisia televisioita ja hakee päteviä virtuaalitoimittajia tekemään TV-lähetyksiin klippejä secondlifesta. skyuutisdeski

Mainittua:

Channel 4-kanavan juttu netin avaamista komminikaatiomahdollisuuksista niille, joille se ei muuten ole helppoa (ja Amandan ”In my language”-youtube-video)

Torley Linden:in SL-tutoriaalivideoita youtubessa.

HS:n Nyt Pelittää-blogissa puhuttiin ihmisten tavasta vaihdella näkökulmaa pelihahmoonsa tilanteen mukaan

Sherry Turkle, MIT:n professori joka tutkii ihmisten psykologisia siteitä tietokoneisiin, avatareihin ja tamagotcheihin.

SKY NEWS:in ohjelma, osittain SL:stä käsin lähetetty; MTV:n Virtual Hills-maailmassa järjestetään reality-tv:tä.

Mika Ala-Korpelan, Sam Inkisen ja Teemu Sunan Kyborgin käsikirja pohtii ihmisen ja koneen välisen suhteen kehitystä.

Yoe pelaa youtube-videossa ”MindBall”-aivopeliä instituutin kahvilassa.

Uutisissa:

Google Earthin peilimaailmaulottuvuuden uutuuksia – Google lähettää GPS-kittejä Intiaan ja muihin köyhiin maihin jotta ihmiset voisivat kartoittaa kotiseutunsa. Jos sattuu asumaan sitten USA:ssa, voi ryhtyä Googlen local business referral-hommiin ja saada pientä taskurahaa kotikulmien liikkeiden ja ravintoloiden merkitsemisestä kartalle.

GPS käytössä Kongon pygmien pyhien puiden pelastamiseksi – metsäyhtiö osaa nyt varoa kaatamasta esi-isien henkien asuinsijoja. (Juttu Nature:ssa ja SciDev.net:issä.)

BioMapping-projekti: ihmiset kulkee ympäriinsä GPS:ien ja fiilissensorien kanssa; ”emotionaaliset vasteet” tallennetaan, lisäksi voi laittaa kommentteja. Nyt on San Francisco kokonaan kartoitettu fiiliksien mukaan – tulos: keskustassa on kuumempaa.

Kiinassa tägätään asukkaita.

Sarjassa ”uusia virtuaalimaailmoja” – Doppelgangerin ”vSide”, jonka ideana mallintaa realistisesti urbaania ympäristöä. Realismi tässä katsotaan hyödylliseksi sillä tavoin, että siihen voi liittää mainoksia tavoilla, jotka ei ahdista käyttäjiä kun niihin on jo oikeassa katukuvassa totuttu.

Tulevia tapahtumia SL:ssa:

Tulevia tapahtumia:
NMC:n Symposium on Creativity SL:ssä koko tulevan viikon
http://www.nmc.org/symposium-on-creativity/about

CITASA MC 3.0: Web 2.0 and Beyond: http://citasa.org/
The Sociological Significance of Virtual Worlds Supplanting Cyberspace – mini-symposio sunnuntaina (keskellä yötä)
http://www.rikomatic.com/blog/2007/08/mini-conference.html

070812_003.jpgNonprofit commons gala 14.8. http://slreader.com/2007/08/09/nonprofit-commons-ground-opening-gala/
Ansche Chung lahjoittaa kokonaisen saaren non-profit-yhteisöille, avajaiset 14.8. Ohjelma on mixed-reality (San Francisco / SL), reaalimaailmassa osallistuvia kehotetaan pukeutumaan avatarikseen. Tarjolla olis töitä tilaisuuden kuvaamiseen/filmaamiseen SL:ssa!
http://infoisland.org/2007/08/11/nonprofits-celebrate-new-home-in-second-life/

Lisäksi: Jotain jännittävää tapahtuu Yoen Kievarissa 1.9. klo 18:00.

(Tällä kertaa vähän vähemmän inspiroituneet shownotesit kun yoe potee kesäflunssaa.)

Mainokset
 1. elokuu 14, 2007 7:56 pm

  Pikakommentti shownotesista: Minusta vähän vähempi panostus shownoteseihin riittää, mutta jos ne olisi siinä samassa järjestyksessä kuin ne tulee äänenä niin olis huippu. Tällöin vois shownotesin avulla hahmottaa mitä äänenä on tulossa ja näin ehkä skipata tai kiinnittää enemmän tai vähemmän huomiota. Teidän showt kun tuppaa olemaan aika pitkiä.

 2. elokuu 15, 2007 8:08 am

  Sitä olen miettinyt, että olisipa sikahienoa, jos saisimme jotenkin aikakoodit mukaan shownoteseihin (että ajassa se ja se puhutaan siitä ja siitä)

  Jos äänitys/leikkausvaiheessa tekijän olisi mahdollista merkata sellaisia ”key frameja” audioon, ja playerit osaisivat tulkita niitä, niihin voisi sitten sujuvasti skipadippailla kuunnellessaan. Kukahan tuottaisi tällaisen työkalun audiosegmentointiin?

 3. elokuu 15, 2007 2:00 pm

  Joo, no tuota en uskaltanut edes toivoa, vaikka mieleen tulikin. Tuohan olis ihan ehdoton ja pitäisi olla kyllä tulevaisuudessa podcasteissa oletuksena.

 4. Yoe
  elokuu 16, 2007 1:15 am

  Waah… yleensähän ne yrittää olla samassa järjestyksessä, nyt vaan noi valtamedialinkit jäi tuonne alkuun. Mut, koitan tästä lähin laittaa jotain aikavihjeitä 🙂

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: