Etusivu > Muissa maailmoissa, Podcast-jaksot > Sula Pinta podcast #008: Mutta mitä täällä _oikeesti_ voi tehdä?

Sula Pinta podcast #008: Mutta mitä täällä _oikeesti_ voi tehdä?

Virtuaalimaailmojen ensimmäiset vuodet ovat olleet nostatusta, hypeä ja sitä seurannutta krapulaa. Nyt kaivataan selvästikin oikeita ideoita – millä eväillä muista maailmoista saisi niiden potentiaalin irti? vieraita Kievarissa 17.8.2007Kahdeksas jakso vetää yhteen mennyttä kesää ja muistuttelee 1.9. klo 18 pidettävästä tapahtumasta Yoen Kievarissa.

Sula Pinta -podcastin tämänkertainen jakso on nauhoitettu Second Lifen ääniominaisuuden avulla. Käyttämässämme konfiguraatiossa äänen taltiontiin tarvitaan Soundflower 16-kanavainen virtuaalimikseri, Garageband ja Audio Hijack Pro -ohjelma. Äänen säädöt vaativat vielä harjoittelua, pahoittelemme tässä jaksossa olevaa kaikuisuutta ja minun ja Yoen epätasaisia äänen tasoja.

Shownotesei joidenkin (karkeiden) aikaleimojen kera:

  • 070817_012.jpg3 min: Maar Auer ja Pontus Rehula ovat kunnostautuneet SL-animaattoreina ja luoneet tanssianimaatioita avatareille käyttämällä ilmaisohjelmaa nimeltä Avimator; oikealla olevassa kuvassa Pontus, Maar, Yoe ja Oxygen pomppivat letkajenkan tahtiin, Miklos taustalla.
  • n. 9 min: Google Earthiin saa reaaliaikaista sää / maanjäristys / salamatietoa ja jos vaikka mitä; kiinnostuneita kehoitan seuraamaan Google Earth Blogia
  • n. 12 min: Second Lifeen kaivataan ideoita, tarjolla on maata, mammonaa ja lindeneitä. Esimerkkekä: Thinkerer Studios:in kilpailu parhaasta RL-hyödyllisestä SL-tuotteesta tai palvelusta ja Ebury Publishingin kilpailu parhaasta bisnesideasta.
  • n. 14 min: SEE3D käyttää virtuaaliympäristöä hyväkseen näyttääkseen ihmisille, että tuulimyllyfarmi ei välttämättä tuhoa maisemaa aivan katastrofaalisesti.
  • n. 16 min: The Liverpool Philharmonic Orchestra esiintyy SL:ssä 14. syyskuuta, lippuja on jaossa 100 kpl. Vaikka onkin varmasti hieno tilaisuus, ei se todellakaan ole mikään ensimmäinen virtuaalikonsertti 🙂

070817_003.jpgYoe pahoittelee, että ei ole vielä saanut filmattua hienoa videotutoriaalia aiheesta ”kuinka käytän ääntä SL:ssä” – syynä yksinkertaisesti käytössä olevan tietokoneen kovalevytilan täydellinen riittämättömyys. Kunhan finanssitilanne sallii, hankitaan sitä lisää ja parempi headsettikin (nykyinen maksoi n. 5 euroa) joten ehkä pian ääni alkaa kulkea japanistakin vähän somemmin ja saatte laadukkaampaa videomateriaalia eteenne Kievarin tansseista 🙂

Viimeisessä kuvassa reipas avattarikolmikko aamukahvilla ennen aamunkoittoa ja nauhoituksen alkua 😀

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. kesäkuu 3, 2008 6:36 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: