Etusivu > Mediassa, Muissa maailmoissa, Musiikki, Podcast-jaksot, Uutiset > Sula Pinta podcast #009: Ajankohtaista muissa maailmoissa

Sula Pinta podcast #009: Ajankohtaista muissa maailmoissa

Lataa audio internet archive:sta (1h 15 min).unypenewyork2.jpg

Tänään ohjelmassa vapaamuotoisesti järjesteltyjä ajankohtaisjuttuja virtuaaliolemisen tiimoilta:

n. 2 min: Second Life:n äänitoimintoihin odotettavissa päivityksiä, ainakin SL-puheen äänittämisen pitäisi helpottua.

3:30: Skypen toimimattomuus aikaansai ongelmia ja lisäkaaosta Perun maanjäristyksen kieppeillä.

6:45: The Lancet-lehti (vaatii rekisteröitymisen) julkaisi artikkelin ihmisten käyttäytymisestä massaepidemiatilanteessa – ja tutkimuskohteena oli World of Warcraftissa levinnyt ”virus”. Asian huomas myös The Times ja Nature-lehden sosiaaliverkkosivusto Nature Network.

14:30: Google Earth:ista saatiin uusi versio (4.2), ladattavissa täältä. Mukana koko avaruus Hubble-kuvin. Juttu huomattiin myös Nature:ssa. Uusista avaruuskuvista löytänyt mm. sensuroitu alue ja USS Enterprice 🙂 Oikean maailman puolella, Minnesotalaiset tutkijat löysivät maailmankaikkeudesta tyhjän alueen – toivottavasti käyttivät jotain muuta tutkimusaineistoa kuin Google Earthia…

n. 20 min: Google Earthissa voi katsella supertarkkoja maisemakuvia – ja paikkamerkintöihin voi nyt myös liittää youtube-videoita (video-ominaisuus ilmeisesti toistaiseksi vain Windows-versiossa). Lisäksi mainittu GE-facebook-skype-mashup unype, jonka avulla Yoe on tuossa ylemmässä kuvassa visiteeraamassa New Yorkissa.

allenbrain.jpgn. 25 min: Allen Brain Atlas, ilmaiseksi tarjolla oleva online-3D-kartta aivojen geeniekspressiosta, jota pitkin voi zoomailla jo nyt vähän kuin Google maps:eissa

n. 28 min: Virbanan perustama #ideariihi-kanava Jaikussa ja mainittu threadi unelmien mashupista

28:30 min: SL:iin kaavaillaan ”toimivaa” mallia ydivoimalasta, ydinvoimalatyöntekijöiden kouluttamista varten.

29:30 min: kiinalainen virtuaalimaailma HiPiHi (englanninkieliset esittelysivut tässä) julkaisi ”Globaalin strategiansa”.

n. 32 min: State of Play V – metaverse – konferenssi Singaporessa; Tokion piiri – blogin Vili Lehdonvirta oli paikalla. Vili kommentoi Second Life:a myös tuoreessa Suomen Kuvalehdessä.

scion_001.jpg38 min: Beastie Boys vieraili There.com:issa; myös Toyota on massiivisella kampanjalla liikkeellä There.com:issa ja markkinoi Scion-autobrändiään. (Piti käydä SL:n Scion-modaus-tallissa (SLUR) tarkistamassa että millainen auto on kyseessä, kuva tuossa vasemmalla.)

n. 48 min: Jaiku-threadi aiheesta ”avatar assistenttinani/puhelinvastaajanani”; SL:iin saa laitteen jolla saa ”soitettua” reaalimaailmapuhelimeen tai lähetettyä SMSiä.

n. 54 min: Jabberwacky, oppiva keskustelubotti, jota Tuijakin on koulutellut 🙂

56:30 min: Perfect Card-niminen maksukorttifirma aikoo julkaista pankkikortin, joka toimisi suoraan Second Life:ssa, ja toisaalla suunnitellaan lindendollareiden lyömistä oikeiksi kolikoiksi. Suomessahan saa R-kioskeilta Habbo-seteleitä ja ihq-seteleitä irc-galleriaan.

61 min: SL:ssa 9 miljoonaa rekisteröitymistä. Lisää statistiikkaa Linden Lab:in sivuilla

globe.jpg62:30 min: runollisen lennokas juttu Helsingin Sanomien Tiede&Luonto-sivuilla SL:sta ”Toinen maa voi syntyä verkkoon.” Keskustelua aiheesta myös Tuijan tuhatsanaa.net – blogissa.

n. 65 min: ”Rome Reborn”-simulaatio, jossa on mallinnettu huomattavan huolellisesti antiikin Roomaa. Asiasta uutisoi National Geographic kauniiden kuvien kera.

Yoe oli tutustumassa Lontoon Globe-teatterin rekonstruktioon (kuvassa paikalta saatavassa ilmaisessa ajankuvaan sopivassa vaateparressa) ja visiteerasi Virtuaali-Krakovassa ihastelemassa heppoja.

Mainokset
 1. elokuu 27, 2007 6:22 am

  Salakuuntelusta ja ”tallentamisesta”. Ohjelmassa sanottiin (karkeasti) ”puhelu kulkee salattuna” ja tarkoitettiin gsm-verkossa tapahtuvaa puhelua. Täsmennys: gsm-verkossa puhelu kulkee salattuna kännykkä – tukiasema välin, muuten se juoksee ihan tavallisena puheena. Kyllä operaattorin tai erilaisen palveluntarjoajan (vaikkapa Elisa, Skype tai SL) puolella on helppoa tallentaa puhelu, puhelutiedot (nro, kesto jne) tai chatit, mutta mikä on heidän motiivi tutkia yksittäistä tapausta isosta massasta? Esim Skypen käyttäjiä on monta miljoonaa. Massaa voidaan tietysti analysoida miten huvittaa, aivan kuten ohjelmassa viitattiin. Ja saada kallisarvoista tietoa markkinointi-osaston käyttöön.

 2. elokuu 30, 2007 5:04 pm

  Liittyen World of Warcraftissa levinneeseen virukseen:

  Käsittääkseni virus sinänsä ei ollut bugi, vaan ”Corrupted blood” -virus oli alunperin edistyneille pelaajille tarkoitettu lisähaaste – se oli luotu tarttumaan pelaajiin, jotka osallistuivat tehtävään, jonka tarkoituksena oli kukistaa verijumala Hakkor. Virus siirtyi kuolleesta verijumalasta heikoimpiin pelaajiin.

  Alunperin tarkoituksena ilmeisesti oli, että virus ei leviäisi tehtävään rajatulta alueelta. Saastuneet pelaajat kuitenkin lähtivät liikkeelle ja alkoivat jopa aktiivisesti levittää virusta. Bugi oli siis siinä, että viruksen tarttumista ei oltu rajattu tehtävään osallistunesiin.

  Tilanne paheni entises kun saastuneet pelaajat onnistuivat tartuttamaan viruksen virtuaaliseen lemmikkiin, joka sitten päästettiin irti tiheämmin asutuilla alueilla. Jossain yhteyksissä on mainittu, että pelaajat alkoivat myös hylkäämään omia lemmikkejään, koska pelkäsivät niiden olevan
  saastuneita.

  Eräässä blogissa törmäsin myös hauskaan pohdintaan, että miten avatarin sairaushistoria vaikuttaa sen myyntiarvoon? Nythän vaikutus ilmeisesti nollattiin ohjelmallisesti, mutta jo taudeista ja vammoista tulee pysyviä featureita, niin ennen pitkää nämä tekijät tullaan ottamaan huomioon myös
  avatarkaupassa.

  En ole vielä kuullut, että uusia avatareja voisi luoda lisääntymällä, olisihan se vänkää, että omilla lapsilla voisi olla syntyperäiset avatarit World of Warcraftissa tai Second Lifessa.

  Toisaalta kun sinne asti päästään, niin eugeniikka-keskustelu tulee varmasti nostamaan päätään. Syntyykö klaaneja, joihin hyväksytään vain puhdaskoodisia tai paljasjalkaisia avatareja.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: