Etusivu > Opetus / Oppiminen > Yoen Kievari sai vieraita sosiaalisen median seminaarista

Yoen Kievari sai vieraita sosiaalisen median seminaarista

Otavan Opistossa tällä viikolla järjestetty seminaari Sosiaalinen media oppimisen tukena teki perjantaina visiitin Second Life – virtuaalimaailmaan Yoen Kievariin. Kari A. Hintikka (Ubiq Fish) kertoi kurssilaisille mm., että virtuaalimaailmat kuten SL voivat esimerkiksi tarjota mahdollisuuden anonyymiin ajatustenvaihtoon ja sellaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen, josta henkilö omissa ympyröissään reaalimaailmassa syystä tai toisesta joutuu pidättäytymään. Toisaalta virtuaalimaailma voi toimia jäsentensä verkkoidentiteetin luonnollisena jatkeena, mistä tämän blogin ja podcastin tekijät Yoe ja Tuija (Oxygen Rich) ovat hyviä esimerkkejä.

Kurssilaisille kerrottiin, että Yoen Kievarissa järjestettiin syksyllä Suomen ensimmäinen Second Life – rokkikeikka kun haminalainen LaiskaMies esiintyi muutamalle kymmenelle avatarille livenä omasta kellaristudiostaan.

Kievarin pihapiireineen itse nikkaroinut Yoe myös näytti, miten objekteja rakennetaan. Pakollinen lentäminen kuului myös SL-visiitin ohjelmaan. Hintikan Otavan luentoa varten valmistelema kalvosarja sisältää muutaman dian verran asiaa Second Lifesta (ks. diat 50-53)

Noin 60 hengen yleisöllä oli kuulemma hauskaa ja osa oli jälkikommenttien perusteella ollut varsin yllättyneitä virtuaalimaailman tarjoamista vuorovaikutusmahdollisuuksista.

Paikalle saapuneiden sulapintalaisten ja Yoen Kievarin vakkareiden läsnäoloa arvostettiin. ”Oli tosi hauskaa, että paikalla oli useita hahmoja, antoi elävän kuvan ja pientä maistiaista siitä, millaista elo siellä näyttöpinnan toisella puolella on,” kiitteli esimerkiksi Anne Rongas seminaarin Jaiku-kanavalla. Iso kiitos tosiaankin kaikille paikalle ehtineille!

Sula Pinta – podcast jatkuu viikottaisella ilmestymisrytmillään tammikuussa ja jo sitä ennen joulukuun alussa on luvassa väliaikatilannekatsaus ”missä mennään” – erikoisjaksossa. Kommenttikenttään ottaisimmekin kernaasti vastaan ajatuksianne siitä, mitä asioita välijaksossa kannattaisi nostaa esiin: miten (virtuaali)maailmojen maisema on muuttunut sitten syyskuun?

Mainokset
Kategoriat:Opetus / Oppiminen
 1. marraskuu 17, 2007 4:29 pm

  Iso käsi kaikille paikalle saapuneille!

  Tilaisuus oli Mikkelin päässä erittäin onnistunut ja erityistä hilpeyttä herätti avatar, jonka häntään ilmestyi bugi kesken demon. LOL

  Hännän omistajalle terveisiä viihdyttävästä lisäelementistä. 🙂

  Yleisön puolelta tapahtuman emäntä ja oppaamme Yoe sai vuolaasti spontaania kiitosta monipuolisesta ja selkokielisestä opastuksesta, mutta valitettavasti olimme jo ehtineet sulkea lähetysjärjestelmämme ja Second Lifen niiden välittämiseksi.

  Uskon että SL sai ainakin muutaman Suomi-asukkaan lisää.

 2. apa
  marraskuu 19, 2007 3:23 pm

  Voitte pistää irk-galtsulle viestiä, että ”ensimmäinen Suomalainen nettiyhteisökeikka meni jo” 🙂

  http://www.digitoday.fi/viihde/2007/11/19/Mokoman+nettikeikalle+mahtuu+5000/200729267/66?rss=6

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: