Etusivu > Henkilöt, Machinima, Markkinointi, Podcast-jaksot, Viihde > #22 Pekka Tolonen, virtuaalihakkeri

#22 Pekka Tolonen, virtuaalihakkeri

2309290967_6b694a4a39_o.jpgPekka Tolonen innostui viime syksynä hakkeroimaan Second Lifen Linden – skriptiä. Keskustelemme avatareiden ilmenemismuodoista ja käyttötavoista. Tolonen kertoo myös, miten päästään machiniman tekemisen alkuun.

3 min: virtuaalinen kuolemattomuus synteettisessä maailmassa?

n. 5 min: avatarin kehittäminen ”tyhmästä” piirroshahmosta läsnäolotyökaluksi ja edelleen agentiksi joka hoitaa asioita puolestasi

n. 16 min: mikä määrittää identiteetin ja roolin, nimi vai ulkonäkö?

n. 22 min: Pitäisikö avatareista käyttää ennemmin nimeä ”toons” tai sarjishahmo avatarin sijaan? Keskustelua avatarien realistisuudesta, kuinka paljon tarkempaan resoluutioon pitää päästä ennenkuin päästään sarjishahmo-kategorian yläpuolelle?

2309291045_65b488c1b6_o.jpg31 min: miten virtuaalimaailmaan läsnäoloa kaipaavan yrityksen kannattaisi lähteä liikkeelle?

35 min: Käytöstavoiltaan korrektin Kalle Kotipsykiatrin lisäksi Tolosen historiasta löytyy myös Heurekassa esillä ollut Eroottinen keinopersoona Lulu

40 min: elämmekö ehkä uutta pimeää keskiaikaa – valtaosa kaikesta tuottamastamme digimateriaalista muuttuu lukukelvottomiksi kun aika jättää suljetuista tiedostoformaateista. Miten tallettaa virtuaalimaailma?

43 min: sävellyssimulaatiot ja niiden mielikuvitukselle avaamat rinnakkaistodellisuudet, kvanttimekaniikan lyhyt oppimäärä, hitlerkin mainitaan.

52 min: Machinima eli virtuaali/pelimaailmoissa kuvatut elokuvat – mihin niillä pystyy, miten niitä voi lähteä tekemään? Tulevaisuuden uutisstudio kokonaan virtuaaliseksi? Minkälaisia ovat virtuaaliajan tarinat ja ongelmat? Kuvataanko seuraavan sukupolven Itsevaltiaat-sarja Yoen Kievarissa?

Lopuksi Robbie Dingon machinima ”Meteors”. Pekan machinimaa pääsee ihailemaan täällä.

Mainokset
 1. 45ms Zhong
  maaliskuu 5, 2008 8:25 pm

  Yrityspuolelta jäi mainitsematta sponssatut tilat, tyyliin Koff-Klubi ja vientituotteiden ympärille rakennetut tanssipaikat, esimerkkinä vaikkapa Finlandia Vodka PartyHouse, jne..

  Jos ajatellaan kävijämääriä niin tanssipaikat ja ilmaistuotekaupat ovat suosituimpia, ja tuote kannattaa tietysti sovittaa näihin.

 2. Tellervo
  maaliskuu 15, 2008 1:04 pm

  Viime viikolla YLE Teemalta tullut espanjalainen dokumentti Salvador Dalista, The Dali Dimension. En muista ennen nähneeni dokumenttia, joka oli sekä taide- että tiededokumentti, molempia yhtä aikaa. Virtuaali-TV:n machinima-katsojana minä olisin kiinnostunut tämäntapaisesta tuotannosta. Rahoittamiseen tarvittaisiin silloin luultavasti mesenaatteja, mutta heitä kaivataan kipeästi kyllä jo muutenkin.

 3. Tellervo
  maaliskuu 15, 2008 1:48 pm

  Nakkisormisuus iski taas: piti tietysti kirjoittaa että ”YLE Teemalta _tuli_ espanjalainen dokumentti”.

  Ja kun nyt kerran uusi luukku tuli avattua, niin vielä pari sanaa murhista.

  Rikoskirjallisuuden harrastajat pitävät nasevasta dialogista, uskottavista henkilöhahmoista ja sujuvasta juonen kehittelystä (ainakin minä pidin, silloin kun enemmän tätä alaa harrastin). Murha on vain sovittu tapa saada homma liikkeelle, sytyke. Tietyissä dekkarigenreissä koko tarina on veruke, ja varsinainen pointti on kertoa tästä maailmasta, yhteiskunnasta ja sen epäkohdista.

  Televisiossa ja elokuvassa murha on usein todellisempi, rumempi. Erilainen media, erilaiset perinteet, keinot ja tuotto-odotukset.

 4. Touko 13, 2008 7:48 am

  Hyvä jakso taasen. Herätti paljon ajatuksia. Harmittaa vaan kun olen 2kk jäljessä teidän tuotannossa.

 5. Touko 13, 2008 9:32 am

  Kiitos Tero. Ei hämminkiä, saat meidät ihan kohta kiinni, kun panemme toisen tuotantokauden pakettiin ja pidämme kesätauon.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: