Etusivu > Asuminen, Muissa maailmoissa, pelaaminen, Pelit, Podcast-jaksot > #24 Rock Band tekee avatareista mainstreamia

#24 Rock Band tekee avatareista mainstreamia

Linden Lab etsii uutta toimitusjohtajaa – Philip Rosedale ilmoitti jättävänsä CEO:n paikan ja siirtyvänsä hallituksen puheenjohtajaksi. Hupispekuloimme, tuleeko seuraava johtaja Millions of Us:n, Electric Sheepin vai Sulakkeen riveistä.

9:30 min: Yoella sormet rakoilla Rock Bandin soitosta, Tuija on rokkistaraillut Singstarin kautta – PS3-pelit tuovat avatarit valtavirtaan? Electric Sheep Company ehdottaa blogissaan, että RockBand-pelin maksulliset, ladattavat kappaleet ovat itse asiassa virtuaalituotteita.

n. 15 min: Blogeissa esitelty kaksi erilaista Second life-ensikokemusta: Sun Äitis ja V2.fi:n Jari Tapani Peltonen pärjäsivät tahoillaan alkuhankaluuksista huolimatta kuitenkin hyvin. Pohdimme sitä, voiko SL:ia kutsua peliksi, ja miksi aloittelevat SL-avatarit kohtaavat yleensä samoja ongelmia.

29:30 min: Uusisuomi.fi :n Anna Maria Mäki pohtii kolumnissaan tietokonepelaamisen rajoittamista lapsilta; me pohdimme, miksi tietokone joutuu erityishuonoon valoon lasten leikkivälineenä

35 min: Gartnerin konsulttien kolme syytä karttaa Second Lifea
snapshot-2008-03-23-21-11-44.jpg

38 min: voiko vakavastiotettava bisnesalusta potkia asiakkaitaan pihalle laitteistoyhteensopimattomuuden vuoksi? Entä pankki?

45 min: Olisiko Sonyn Home-virtuaalimaailma -alustan päällä toimiva Sony Office-maailma luotettavampi kommunikaatioväylä vakavastiotettavalle bisnestoimijalle?

47 min: Yoe mokaa, ja puhuu ”OpenSpaces” -virtuaalikokoustilasysteemistä (oikea nimi on Tomorrow Space)

50 min: Gaia Online on KZeron mielestä parhaimpia virtuaalipaikkoja johon yritys voi brändinsä laittaa.

52 min – : ihanaa, kuulijat ihanaa, älykästä ja ajatteluaherättävää palautetta tullut enemmän kuin ehdimme koherentisti käsittelemään.

57 min: Tuija kertoo virtuaalivuokraelosta

63 min: pohdintaa 2D:n ja 3D:n eduista informaation antamisessa

69 min: Ruotsin USA:n suurlähetystön virtuaalikonsepti herättää huomiota

Naurispaja-podcast lähetti 100:nnen jaksonsa, onnea!

74 min: ajan hengen mukaisesti mietitään kansalaisjournalismia

76 min: SL:n perusavatarien monimuotoisuus kasvussa

77:30 min: Oululainen pelitutkimus rankattiin toiseksi parhaaksi koko maailmassa. Listan paras tutkimus on sitä mieltä, että virtuaalimaailmat ja pelit ovat live-urheilun tulevaisuus. Hmm? SulaPinta-toimituksella on liian vähän kokemusta urheilupeleistä ja urheiluelämästä muutenkin, ja kaipaa mielipiteitä yleisöltä tästä aiheesta. Katso koko arviointidiasto slidesharena täältä.

Mainokset
 1. maaliskuu 22, 2008 9:51 am

  Tänään varustauduin seuraavilla rensseleillä:
  – ulkoinen näppis (jos home ja page ylös-alas, joita tarvitaan lentelyyn)
  – kuulokkeet ja mikki (jos vaikka joku osuisi lähistölle)
  – kiinteä nettipiuha (jos pätkiminen vaikka johtui pätkivästä langattomasta yhteydestä)
  – katkaisin muut ohjelmat (kun paikalle sattunut JCP haukkui pystyyn ja sanoi, ettei koneeni tietenkään pysty pyörittämään muuta roinaa taustalla)
  – JCP myös sä grafikka-asetuksia alas (kun mun MacBookista ei kuulemma ole oikein pelikoneeksi)

  Liikkuminen onnistui hieman paremmin. Mutta vieläkään en onnistunut jättämään taululle viestiä! Toimin seuraavasti:
  – My stuffissa valitsin notes (tms.) klikkasin create>note ja sain uuden viestin
  – Kirjoitin viestin.
  – Yritin tallentaa, tuli (useita kertoja!!!) herja, ettei nouttia voinut uppia serverivirheen vuoksi. Samalla viestin yläosaan ilmestyi punainen lukko.

  (en ole varma, pitikö sitä viestin luomista edes noin yrittää, kun Yoem nootissa luki, että siitä on erilliset ohjeet, mutten löytänyt niitä)

  – Vaikka olin melko varma, ettei juttu nyt sitten onnistuisi, kun tuli tuo herja, kirjoittelin ohjeiden mukaan chattiin luo jne. ja otsikko jne. (pitääkö siihen laittaa ne lainausmerkit ympärille?)

  – Yritin vetasta nouttini taululle, mutta kieltomerkkihän siihen ilmestyi.

  Eli ei sitten onnistunut. Muutenkin tuo kommunikatsiooni mietitytti minua. Tässä viikon varrella kävin pikaiseen Kievarissa ja löysin aukinaisen IM-ikkunan, jossa oli Mopedi Delightin viesti odottamassa. Luulen jotain siihen vastanneeni, mutta tulikohan koskaan perille?

  Tänään oli viestihistoria passiivisena. Enkä minä taas muistanut, miten valitsisin, kenelle viestini lähetän, joten kaikki ilmoille heittelemäni viestit todnäk hukkuivat jonnekin.

  Podcastia kuunnellessani huomasin sentään sen verran jakavani Yoen tuntemukset, että kaikenlaisista tropuleistakin huolimatta yksi juttu yhdisti mun kokemusta SL:ssä ja YOen kokemusta rock-kitaristina: omaan avataarin kyllä samaistuu hämmentävän voimakkaasti!

 2. maaliskuu 23, 2008 6:33 am

  Wau, Sun äitis, sinnikkyyden puutteesta ei voi sinua moittia. Mä laitoin tosiaan uudelta vasta tekemältäni Mopedi delight -avatarilta Sunaitis Trialle avatarille IM:n, ja kun et sattunut olemaan yhtaikaa online, se jäi odottamaan kunnes loggaat sisään. Viestiasetuksista voi myös säätää sellaisen, että saadut pikaviestit tulevat meiliin.

  Kyllähän tämä tästä, ootas kun tapaat monia ihmisiä kerrallaan Kievarissa niin alat huomata tämän virtuaaliolemisviestinnän viehätyksen.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: