Etusivu > Podcast-jaksot > Sula pinta #30: Tulevaisuus on jo täällä (mutta emme huomaa sitä)

Sula pinta #30: Tulevaisuus on jo täällä (mutta emme huomaa sitä)

kesäkuu 25, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Toisen kauden päätösjakso nauhoitettiin lopultakin, sadekausista, maanjäristyksistä ja huonoista Skypekeleistä huolimatta. Sula pinta-podcast täytti vuoden; mitä on tämän aikana virtuaaliolemisen kentällä tapahtunut? Spekuloimme myös rankasti ja vapautuneesti tulevaisuuteen katsoen; pohdimme roskapostiongelmaa, kaupunkirakentamista, mainonnan kohdentamisesta, yksityisyydensuojasta, nettimaineen ja reaalimaailman maineen yhteensulautumisesta ja lopuksi paljastamme suuria suunnitelmia maailmanvalloituksestamme!

Kiitos kaikille kuuntelijoille vielä kerran – seuranne on tehnyt kuluneesta vuodesta antoisan. Palaamme kesätauon jälkeen ääneen, mutta olemme kuulolla kaikilla kanavilla silläkin aikaa:)

Mainittua:

Mainokset
Kategoriat:Podcast-jaksot
 1. kesäkuu 26, 2008 12:21 pm

  Kiitokset laadukkaasta podcastista. Monta työmatkaa on mennyt rattoisasti tänäkin keväänä digitaalisen ihmemaan uusimpia tuulia kuunnellessa.

 2. Tellervo
  kesäkuu 27, 2008 11:37 am

  Onnittelut myös tältä kuuntelijalta! On ollut opettavaista seurata, miten johdonmukaisesti ja tarmokkaasti olette rakentaneet Sulan Pinnan mainetta verkkomediassa, alkaen erittäin onnistuneesta nimivalinnasta. Kuluneelle vuodelle ja maailmanvalloituksellenne: /clap /clap

 3. kesäkuu 28, 2008 10:31 am

  Timov ja Tellervo, kiitokset siitä että olette olleet mukana ja osana Sula Pinta – porukkaa ja kuulumisiin ja tapaamisiin verkossa jo ennen syksyäkin

 4. heinäkuu 1, 2008 7:57 am

  Viitteenä tähän kommenttii mainittakoon kohdat podcastissa joissa käsiteltiin Japanin järjestelyjä tilanteessa ”jolloin Internet” on poikki tai pääsy ulkomaailmaan hyvin rajoitettua. Samoin Ruotsin loistava idea internetliikenteen tarkkailusta.

  Usein uskotaan, että taivaalla olevat sateliitit ratkaisevat ongelmia kansallisessa hätätilanteessa. Yleensä sateliittien käyttö internetliikenteen välittämiseen on paljon vähäisempää kuin oletetaan. Kyse on pitkälti rahasta ja tekniikasta, mutta jokainen lukion fysiikan tunnilla hereillä ollut saattaa muistaa, että valo kulkee 300 000 km/s. Ja sateliitteja on pidettävä tuhansien kilometrien päässä maasta (geostationaarinen). Kun pitkään matkaaikaan lisätään aktiivilaitteiden viive, väistämätön perusongelma on valmis. Todellinen, järkevä internetliikenteen backuppaaminen perustuu SDH- ja WDM pohjaiseen oikeinsuunniteltuun dataverkkoon.

  Hätätilanteessa paniikki luo paniikkia. Sateliitit voisivat olla puhelinliikenteen (perinteinen tele) viimeinen hätäkeino, suorat sateliittipuhelut tai väylien (PCM) ohjaaminen niihin. Tilanteessa jossa koko maanpäällinen siirtoverkko on tavalla tai toisella lamaantunut, jää tietysti arvailujen varaan kuinka paljon hätää helpottaa yksittäinen puhelu.

  Saman tyyppiset ongelmat vaivaavat Suomea. Dataliikenne kulkee Ruotsin kautta. Isoille määrille ei vielä ole olemassa järkeviä vaihtoehtoja. Yksittäisiä kylläkin. Toivottavasti vaihtoehtojen määrä lähivuosina kasvaa. Suomalaisille ei todellakaan ole samantekevää mitä ruotsalaiset päättävät. Ellet saanut sivua välimuistista (cache) tai olet ulkomailla, tämänkin sivuston vaatimat paketit tulivat hyvin todennäköisesti naapurin kautta.

  Ruotsilla on oikeus maanpuolustukseen, oikeastaan velvollisuus, jos tarkemmin ajatellaan. Tiedustelu on osa maanpuolustusta. Kysymys on vain toteutuksesta. Esimerkiksi pitääkö olla todellinen uhka ennen kuin Suomesta tulevaa liikennettä monitoroidaan? Politiikka on politiikkaa ja dataliikenne ainoastaan bittien logistiikkaa.

 5. heinäkuu 3, 2008 2:03 pm

  viHannes, tästä Ruotsin rajojen yli kulkevasta teleliikenteestä oli puhetta YLEn Ykkösaamussa 2.7.

  http://areena.yle.fi/toista?id=1349996 (wma)
  http://areena.yle.fi/hae?pid=164788&l=3 (mp3)

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: