Etusivu > Nettielämää > Kirjaprojekti käynnistyy: alkusanat valottavat tavoitteita

Kirjaprojekti käynnistyy: alkusanat valottavat tavoitteita

Sula Pinta – tiimi on ryhtynyt kirjoittamaan yksityishenkilöille tarkoitettua sosiaalisen webin opasta. Työstämme käsikirjoitusta Google Docsissa ja keskustelemme työn edistymisestä viikottain Skypessä.

Aloituskappale Kohti luontevaa verkkoläsnäoloa on nyt julkaistu Sula Pinta – sivuilla. Se valottaa ajattelumme lähtökohtia ja kirjan tavoitteita.

Sosiaalisen median hengessä haluamme teidät mukaan kirjan tekemiseen. Siksi julkaisemme silloin tällöin keskeneräistä tekstiä ja audiota kirjapalavereista, jotka taltioimme kokonaisuudessaan itsellemme myöhempää referenssiä varten.

Tässä vartin mittaisessa keskustelunpätkässä (MP3 6,6Mt) pohdimme, kenelle ollaan kirjaa kirjoittamassa, miten lukijaa puhutellaan, miten suhtautua vakaumuksellisiin internetinvihaajiin ja mitä se tarkoittaa kun ihmiset sanovat ”mulla ei o aikaa internetille”. Ajatukset ja näkökulmat ovat tervetulleita joko kommentteina tähän blogiin tai meilitse tuija miukumauku tuija piste tv tai yoe miukumauku iki piste fi.

Mielipiteitä läheisten käännyttämisestä netin sosiaalisten palveluiden käyttäjiksi on pyydetty myös Jaikussa:

Mainokset
Kategoriat:Nettielämää
 1. elokuu 27, 2008 9:11 am

  Vinkkinä tiedoksi (jos ette vielä ole käyneet tutustumassa) kotkalaisen opettajan (Anne Rongas) tekemä ja opetushallituksen tuottama verkko-opas ”Sosiaalinen media oppimisen tukena”.

  Sosiaalinen media oppimisen tukena -oppaaseen on koottu tietoja ja vinkkejä oppimisympäristönhankkeitten vetäjille ja kaikille uusia oppimisen muotoja hakeville. Esittelyyn on valikoitu opetus-, ohjaus- ja oppimiskäyttöön soveltuvia sosiaalisen median verkkopalveluita ja ohjelmia. Lisäksi oppaasta löytyy tietoa tekijänoikeuksista, tietoturvasta, netiketistä ja lähdekriittisyydestä sekä verkostoitumisesta ja sen eduista.

  http://sosiaalinenmedia.googlepages.com/home

  Anne on käynyt luennoimassa alaan liittyen, ei niinkään Second Lifeen, mutta muihin sosiaalisen median ulottuvuuksiin netissä. Voisi olla hyvä vieras lähetykseenne.

  P.S. Kiitos upeasta ohjelmasarjastanne!

 2. syyskuu 6, 2008 3:24 pm

  Aino, kiitos linkistä ja vinkistä, Anne Rongas on toki netistä tuttu, esim. Jaikusta ja Opeblogi hyvä uusien ideoiden lähde.

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: