Etusivu > Ajanviete, Identiteetti, Ihmissuhteet, Nettielämää, pelaaminen, Podcast-jaksot > #31: Mia löysi puolison Second Life – virtuaalimaailmasta

#31: Mia löysi puolison Second Life – virtuaalimaailmasta

Mia tapasi tulevan miehensä pari vuotta sitten Second Life – virtuaalimaailmassa. Nyt hän asuu ja työskentelee USAssa. Millaisin askelin avatareiden tuttavuus syveni parisuhteeksi? Miten sujui tuoreelta parilta virtuaaliseksi?

Virtuaalimaailma, Mese, Skype, blogi, sähköposti, tekstiviestit — millaisia käyttötapoja median muodoilla on ihmissuhteiden ylläpitämisessä?

Tämä on Sula Pinta – ohjelmasarjan tuotantokausien välinen erikoisjakso – kolmas tuotantokausi käynnistyy lokakuussa.

Mainokset
 1. elokuu 5, 2008 8:57 pm

  Moi! Olipas hauska jakso – kivasti saitte käsiteltyä aiheita Mian tarinan kautta. Kiitoksia ja terveisiä vaan Mialle, mukava oli kuulla sinun kuulumisiasi pitkästä aikaa! Hienoa, että aika jenkkilässä on mennyt hyvin ja että on työkuviotkin noin putkessa, kaikkea hyvää sinne ja näkemisiin SL:ssä kun sinne kiireiltäsi joskus taas ehdit! 😀

  Samoilla linjoilla olen monessa kohtaa, kuten että SL:ssä tai vastaavassa ihmisiin tutustuminen on helpompaa kuin esim. chatissa pelkän ko. henkilön tuottaman tekstin perusteella. Kun on sitä oheistekemistä niin se on vain jotenkin luontevampaa.

  Terkuin Darleez

 2. elokuu 8, 2008 10:35 am

  Miaa oli kiva jututtaa molemmilla kerroilla. Puoliksi tosissani jo kyselin, josko saisi taas vuoden päästä kuulostella, mikä nyt on tapeetilla. Sula Pinta tekee verkkoidentiteettien hallinnan pitkittäistutkimusta!

  Muuten, Dar, et satu sinä olemaan tuolla yläoikealla tässä Calebin ottamassa kuvassa taannoisilla virtuaalibisnesmessuilla?

 3. Tellervo
  elokuu 13, 2008 8:22 am

  Tämä oli aika hämmästyttävä jakso. Mian oman henkilöhistorian osana, ja muutenkin.

  Yritin turhaan löytää sen kolmiosaisen amerikkalaisvideon, jonka katsoin viime talvena/keväänä Google Videosta/YouTubesta, erään blogaajan vihjeen perusteella (pitäisi aina muistaa säilyttää lähteet!). En saanut koskaan täyttä varmuutta siitä, oliko kyse todellisesta tapauksesta vai ei. Varsin SL-kriittinen se joka tapauksessa oli, ja tarinalla oli selvä ”opetus”.

  Video kertoi amerikkalaisperheestä, jossa vaimo oli solminut tiiviin SL-suhteen brittimieheen. Niin tiiviin, että hän vietti kaiken aikansa koneen ääressä eikä osallistunut perheen (mies ja pari lasta) toimiin juuri lainkaan. Aviomies toimi kertojana.

  Tapahtumat etenivät niin pitkälle, että vaimo matkusti rapakon yli tapaamaan miestä, valmiina jäämään sille tielleen. Tässä kohtaa video oli parhaimmillaan; tapaaminen IRL oli selvä pettymys molemmille.

  Peruutus, katumus, pitkämielinen aviomies, onnellinen loppu.

  Tätä videota ajatellen Mian haastattelu antoi konkreettisen esimerkin siitä, miten SL:ssä on mahdollista solmia myös aitoja suhteita.

 4. elokuu 13, 2008 3:12 pm

  Kerro, Tellervo, jos löydät linkin. Aika uskomatonta, jos tämä naisihminen lähti pelkän avatarkontaktin perusteella matkaan. Mian tapauksessahan suhde eteni hyvin nopeasti ääneen ja videoyhteyteen, jossa alkaa olla jo aika vaikea esittää muuta kuin on.

 5. Yoe
  elokuu 13, 2008 11:29 pm

  Tuo lienee se BBCn Virtual Adultery-dokkari, joka tosiaan joskus viime vuoden puolella tuli ulos. Youtubessa ensimmäinen osa on tässä: http://jp.youtube.com/watch?v=PniWHuv9Xko

  Eihän sinänsä avatarkontaktin perusteella muille teille lähteminen ole sen kummempaa, kuin että muinoin olisi lähtenyt kirjeenvaihtotoverin luo… uskaliasta, mutta ihmisillä on tapana joskus tehdä kummallisiakin asioita mielikuvitukseensa perustuen.

 6. Tellervo
  elokuu 15, 2008 2:35 pm

  Jep, juuri tuo se oli! Kiitos, Yoe.

 7. elokuu 22, 2008 8:39 pm

  Tuija, joo kyllä se taitaa olla meikäläinen ikuistettuna tuossa tarkoittamassasi kuvassa 🙂
  T. Dar

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: