Etusivu > Pelit, Podcast-jaksot, Teknologia > #33 Pelitohtori Tony Manninen ja realXtend

#33 Pelitohtori Tony Manninen ja realXtend

realXtend on virtuaalimaailmojen luomiseen tarkoitettu avoimen lähdekoodin työkalu, joka pohjautuu Second Lifeen. Se on teknologia-alusta, jonka taustalla on tavoite 3D-internetin kehittymisestä kokoelmaksi virtuaalimaailmoja, joiden välillä avatarit voivat liikkua. Vastaavia avoimia alustoja tarjoavat Solipsis ja OpenSim, jonka kanssa realXtend on jo sopinut yhteistyöstä.

Haastattelussa pelitutkija, tohtori, toimitusjohtaja Tony Manninen LudoCraft Oy:stä.

Mainittua

  1. 12 joulukuun, 2008 9:32 am

    Hyva Tony, kylla sa oot mahtava!

    Muutama inspiraatio tasta podista:

    1) Pelit ja opetus.

    Tapasin James Paul Geen joku aika sitten. Han on jasennellyt hyvin pelien opettavuutta. Tatakin keskustelua olisi hyva edistaa Suomessa (suomenkielisena).

    http://www.tilt.tv/keskustelu/vb/blog.php?b=10787

    2) Inspiroiva toimintaymparisto reaalimaailmassa tai virtuaalisesti.

    Internet-ymparistoihin pitaisi keksia toimivia tapoja tehda yhteistyota, ideoida tai vaikka kokoustaa. Verkkokokous ei voi eika saa olla samanlainen kuin IRL neukkarissa.

    Yksi minua ihastuttanut ratkaisu/ymparisto on Joensuussa. NetWork Oasis-ymparistossa on paljon hienoa ideaa. En tieda ovatko yritykset omaksuneet tallaisen ”serendipity” toimintaympariston. Toivottavasti. http://www.network-oasis.net/main.site?action=siteupdate/view&id=4

  2. Kati
    18 joulukuun, 2008 6:58 am

    Kiitos Tuija ja Tony, aivan loistava keskustelu. Tämä podcast-jakso pitäisi määrätä pakolliseksi kaikkiin korporaatioihin, joissa halutaan palauttaa luovuus ja leikkimieli, tai vaikka ei haluttaiskaan!

  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti