Etusivu > Markkinointi, Mikrobloggaus, Podcast-jaksot > #35 Mikrobloggaus – nopeaa tiedonvälitystä omille verkostoille

#35 Mikrobloggaus – nopeaa tiedonvälitystä omille verkostoille

Mikrobloggaaminen on lyhyiden viestien julkaisua internetissä. Kuten blogissakin, tuorein viestipäivitys ilmestyy sivun ylimmäiseksi ja omat viestit kertyvät julkaisujärjestyksessä talteen. Näin muodostuu jonkinlainen ”ohut jälki” siitä, mitä olet tehnyt. twitter

Skypen, Facebookin ja vastaavien olotilaviestit eroavat mikrobloggauksesta juuri siinä, että merkintöjen historiaa ei näytetä, merkitystä on vain nykyhetkellä. Olennaisena erona bloggaamiseen on viestinnän nopeus: mikroblogiviestit mahdollistavat lähes reaaliaikaisen ajatustenvaihdon siinä missä blogikirjoittamisesta on tullut hitaampaa viestintää.

Wired: Twitter, Flickr, Facebook Make Blogs Look So 2004

pownce2

  Keskustelussa mainittuja mikrobloggauspalveluja ja sen tapaisia: Twitter, Jaiku, Delicious, Pownce, Soup.io, Identi.ca, Nokian viNe (vrt. Hessun Kahvila 111), Zipiko (Helene Auramon haastattelu)

  Ohjelman ajassa 43 minuuttia mietimme, millainen olisi mikroblogauksen mallisuoritus käyttäen Twitteriä. Montako päivitystä päivässä, mistä aiheesta?

  Jos et muuta hyötyä näe mikrobloggaamisessa, niin mieti tätä: kun otat tavaksesi päivittäin miettiä ja julkaista lyhyitä parin lauseen urahduksia, joita voi päästellä näppäimistöstään melkein seurassa kuin seurassa, et koskaan enää jää sanattomaksi hississä!

Mainokset
 1. joulukuu 15, 2008 6:44 pm

  @pe3 kommentoi jaksoa Jaikussa seuraavasti:

  @Tuija: oon eri mieltä (podcastin kanssa), että mikrobloggaamisessa ei olis semanttista eroa. bloggaaminenkin on muuttunut alkuperäisestä. henkilöblogit ovat vähentyneet ja teemablogit yleistyneet -> omassa blogissaan ei voi käsitellä kuin hyvin rajattua teemastoa. mikrobloggaus on vastaus siihen ja tuottaa käyttäjien välistä serendipityä

  mikrobloggaamisen tilarajoitukset ja lukijoiden tiedostama kirjoittamisen hektisyyden/hallitsemattomuuden mahdollisuus (esim. viestiminen matkan päältä) laskevat kynnystä kirjoittaa. keskeneräisyys ja arkisuuden julkinen näyttäminen synnyttävät luottamusta ja samaistumista, jota kliinisemmät bloggaamisen muodot eivät välttämättä tuota.

  mikrobloggaamisessa (erityisesti jaikussa) voi blogikommentteja paremmin sanoa suoraan ”päin naamaa”. alkuperäisen viestin kirjoittaja ja kommentoijat ovat melkolailla tasavertaisia. syntyy erilaista dialogia. ja insentiivi osallistua dialogiin on erilainen. ainakin jaikussa käyttäjät lisäksi ”törmäävät naamatusten” monta kertaa viikossa, joka tuottaa kohteliaisuutta”

 2. kativaan
  joulukuu 18, 2008 5:09 pm

  Hissiurahduksista tuli mieleen http://www.utterli.com , jossa oikeasti voi ääneen urahdella vähän niinku mikroäbloggaustyylillä. Se tuntuu siltä kuin puhuisi julkiseen puhelinvastaajaan, johon sit myös muut voivat jättää jatkoviestejään. Oisko se sit micropodcastingia vai miksi sitä kutsuis.

 3. joulukuu 18, 2008 5:18 pm

  Kativaan, todellakin, ja 12 Seconds TV on tietenkin mikrovideobloggausta!

 4. Consilium
  huhtikuu 20, 2009 4:15 pm

  Olikohan se tässä jaksossa kun puhuite noista uusista mobiilipalveluista missä voi jakaa omaa sijaintia ja pitää yhteyttä kaveriporukoihin. Itse näen näiden suurimpana ongelmana sen että ne olisivat loistavia palveluita koululaisille(yläaste-yliopisto) joille kaverit on vielä se tärkein juttu, mutta heillä ei ole rahaa uusiin laitteisiin tai kiinteään dataan. Sitten taas meidän vanhempi ikäpolvi joilla on kiinteä data ja prameet kännykät kaikilla herkuilla ei halua kertoa sijaintiaan ja kavereita ei enää tapailla extemporee vaan tapaamiset sovitaan etukäteen ylensä jonkun harasteen mukaan kun perhe on nyt se tärkein tai ainakin vaativin/rajoittavin juttu

 1. tammikuu 2, 2009 12:21 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: