Etusivu > Käytöskoodisto, Media, Teknologia, Tiede, Viestintä, Yhteiskunta > Sula Pinta #57 Jerusalemin ilmahyökkäys, Twitterin häly ja big data

Sula Pinta #57 Jerusalemin ilmahyökkäys, Twitterin häly ja big data

Marylka Yoe Uusisaari Jerusalemissa, Erkka Peitso Jyväskylässä ja Tuija Aalto Helsingissä pohtivat ihmisaivojen tietojenkäsittelyvoimaa ja kykyä erottaa olennainen epäolennaisesta big datan valossa.

Muun muassa.

Linkkejä

Electronic Screen Media for Persons with Autism Spectrum Disorders: Results of a Survey

big data = big noise – artikkeli

Splunk: machine data

Learning analytics – tavoitteellisuutta ja mittaamista oppimiseen

WEF: Big Data Big Impact

autismi ja kulttuuri

My data-hanke briteissä: Consumers to have access to personal marketing data held by businesses

+ bonuslinkki: (ei mainittu keskustelussa) datakansalainen -miellekartta

Mainokset
 1. lari mustonen
  marraskuu 17, 2012 3:22 pm

  mä tsekkasin lauantaina aamusta aivan vanhanaikaisesti lehteä, ja aika nopsaan jerusalem post päivitti mielestäni kaikkea mahdollista, tällä kertaa en ehtinyt tsekkailla twitteria. olisiko teillä käsitystä lehden, siis jerusalem postin riippumattomuudesta?

 2. marraskuu 17, 2012 9:06 pm

  Naapurini, saksalainen journalisti, kertoo että Jerusalem Post (samoin kuin Haaretz) ovat sillä tavoin luotettavia että faktat on faktoja. JPost on oikealle kallellaan aika paljon, Haaretz hieman vasemmalle. Tuskin kumpikaan sen vääristyneempää kuvaa antavat kuin IDF tai Hamas twitter-tiedotteissaan, Twitter kuitenkin on nopeampi. Tänään kaupungilla iltaa viettäessäni pidin Twitteriä silmällä sillä oletuksella, että jos jossain kaupunginosassa alkaa olla levotonta se kaikuisi silminnäkijähavaintotweetteinä nopeammin kuin lehtiuutisina ja osaisin sen perusteella valita reittini paremmin.

 3. marraskuu 18, 2012 1:34 pm

  Kiitos taas kerran nautinnollisesta keskustelusta.
  Minulla taitaa olla henkinen nälkä näihin kriittisiin ja asiantunteviin keskusteluihin. Tunti 24 min kului kuin siivillä. Erkka oli löytö minulle ja aion ensi tiistaina mennä hänen luennolle (sos media opintojakso) kun se on kävelymatkan päässä ja luentosalissa on tilaa. Kokeilen jäänkö koukkuun (noloa kyllä ettei ole mitään videoita saatavana..)

 4. marraskuu 24, 2012 5:39 am

  Kiitos hienosta jaksosta. Gazan tilanteen rinnalla hirtehisesti tuli mieleeni ”Kansa taisteli, miehet kertovat” -lehti jostain vuosikymmenten takaa. Nykyään Suomessa on vallalla ”Kansa raivostui, lööpit kertovat”. Ja kuten Erkka totesi, historioitsijat aikanaan selvittävät mitä tapahtui. Teille iso peukku myös teknologian livemetatestauksesta Sulan pinnan perinteisellä tyylillä!

 1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: