Etusivu > Henkilöt, Opetus / Oppiminen, Podcast-jaksot > Sula Pinta #14: Virtuaaliympäristöt opetuksessa

Sula Pinta #14: Virtuaaliympäristöt opetuksessa

4 tammikuun, 2008 Jätä kommentti Go to comments

Sula pinta – podcastin toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa vieraana mediakasvatuksen lehtori Miika Lehtonen (SL: Mediamiika Helsinki) Lapin yliopistosta ja tutkija Kim Holmberg (SL: Kim Zwiers) Åbo Akademi:sta ja aiheena virtuaaliympäristöjen käyttö opetustarkoituksessa.

Lataa ja kuuntele SP#14: Virtuaaliympäristöt opetuksessa (MP3 31MB kesto 1:07′) tai tilaa podcast: feeds.feedburner.com/sulapinta (huom. I tuotantokauden jaksot 1-12 sekä bonusjaksot vanhassa syötteessä: www.tuija.tv/sulapinta/sulapintapodcast.xml)

Keskustelun aikana käsiteltiin ainakin

Muita mainittuja:

  1. 9 tammikuun, 2008 5:32 pm

    olen kuunnellut vasta pari näitä podcasteja, mutta täytyy mainita, erittäin mielenkiintoista! kiitoksia.

    .b

  2. Yoe
    10 tammikuun, 2008 3:33 am

    Basse: kiva kuulla – ja tervetuloa! 🙂 Kommentteja tosiaan otetaan mielellään vastaan.

  3. Tellervo
    26 tammikuun, 2008 12:49 pm

    Economist.comin viimeisin verkkoväittely on ollut mielenkiintoista luettavaa. Väiteltiin siis siitä, tulevatko sosiaaliset verkostopalvelut vaikuttamaan koulun opetusmetodeihin huomattavan positiivisesti vai eivät (anteeksi kapulakäännös).

    Ehkä vain kuvittelen, mutta yllättävän monella foorumilla, tämä Sula Pinta -jakso mukaan lukien, on aivan viime aikoina ollut puhe opettamisesta. Hyvä kysymys tuo: onko opettajan rooli ja/tai asema muuttumassa?

    Kemppisen jaksossa, jossa oli mukana Kemppisiä neljässä (!) polvessa, väitettiin että Suomessa on maailman paras opettajankoulutus. Keskustelijat saattoivat olla hiukan jäävejä, mutta OECD:n PISA-tutkimusten toistuvat huipputulokset voivat hyvinkin kertoa jotain.

    Ohjelmassa oli myös mukana WSOY:n entinen pääjohtaja Hannu Tarmio, joka sanoi jossain vaiheessa:”Opettajuudessa ja johtajuudessa pitää ilon olla läsnä, muuten meistä ei tule ihmisiä”. Tämä on tärkeä pointti.

    Pidän siitä, että jaksatte Sulassa Pinnassa mietiskellä virtuaalimaailmoja monelta eri kantilta. SP-kuuntelijasta tuntuu joskus siltä, että yritätte kerätä seuraavan lauseen ()-muuttujalle erilaisia mahdollisia arvoja: ”Virtuaalimaailmassa pitää ilon olla läsnä, muuten meistä ei tule ()” (Tarmiota vapaasti lainatakseni)

    Economistin väittelyn moderaattori siteerasi loppuyhteenvedossaan erästä keskustelijaa: jos on totta kuten väitetään, että sosiaaliset verkostopalvelut ovat luonteeltaan avoimia ja ei-hierarkkisia, niin silloin ne tulevat vaikuttamaan positiivisesti opetukseen vain, jos opetusinstituutioiden hierarkkiset rakenteet puretaan, lastentarhoista aina yliopistoihin asti.

    Vähempi kuin vallankumous ei siis riitä.

  4. 26 tammikuun, 2008 1:34 pm

    Tellervo, kiitos linkeistä ja havainnostasi. Samantapainen hierarkioiden purkuprosessi on käynnissä myös journalismin puolella, ks. esim. Journalisti – lehden blogissa Lotta Tuohino eilen: Hullu käyttää Wikipediaa

  5. mace
    31 tammikuun, 2008 12:03 am

    Muistelin että Ylioppilaslehdessä oli kipakka juttu PISA-tuloksista, PISAsta itsestään sekä Suomen hyvien tulosten toitottamisesta, mutten valitettavasti löydä juttua arkistosta. Salaliittoko?!!?

  1. 28 toukokuun, 2008 4:03 pm

Jätä kommentti